Smaller Default Larger

Bouw mee met het NVTB!
 

Het Nederlands Verbond Toelevering Bouw (NVTB) vertegenwoordigt de belangen van producenten en toeleveranciers van bouwmaterialen en bouwproducten. Er zijn elf brancheorganisaties aangesloten bij het NVTB. Het gaat om Het Betonhuis (prefabbeton), BmS (Bouwen met Staal), Cascade (zand & grind), C&BC (cement), DBM (bouwmetalen), KNB (baksteen, dakpannen), MWA (minerale wol) NBVG (gips), NII (kunststof isolatiematerialen), NRK Bouw (kunststof bouwproducten), VNK/NCV (kalkzandsteen, cellenbeton) en VOBN (betonmortel).
 

Lobby

Het NVTB wil de positie van toeleveranciers in de bouw verbeteren en versterken. Toeleveranciers zijn innovatief en klantgericht en kunnen veel toegevoegde waarde leveren voor de klant en voor de samenleving. Om effectief te zijn in lobby en brancheontwikkeling is het van groot belang dat iedere (vereniging van) toeleverancier(s) inziet dat we samen sterker staan - eenheid maakt kracht. Belangrijkste speerpunten van het NVTB zijn het op gang brengen van de woningnieuwbouw (investeringsprogramma i.p.v. Verhuurdersheffing), een premie E voor Groene Woningen (Rc > 5, epc < 0,4) ter vervanging van de bestaande, verouderde voorraad: duurzame vernieuwbouw. Verder pleit het NVTB samen met de Vereniging Eigen Huis en Bouwend Nederland voor aantrekkelijke hypotheekproducten en een lagere hypotheekrente. Het NVTB organiseert samen met NLingenieurs, het Ministerie van BZK en Cobouw tweemaal per jaar Bouwpoort, in Nieuwspoort te Den Haag (www.bouwpoort.org). Toeleveranciers kunnen hier direct in contact treden met Kamerleden, ministers, topambtenaren en met andere ondernemers.
 

Branche-ontwikkeling

Naast lobbywerk wordt ook veel aan branche-ontwikkeling gedaan. Er is een actief AMK, een Adviescollege Milieu & Kwaliteit, gedragen door deskundige medewerkers van de leden. In dit AMK anticiperen we op nieuwe bouwregelgeving, ontwikkelingen op het vlak van duurzaamheid, milieu, kwaliteit, brandveiligheid en BIM/ICT. Direct gelieerd aan het NVTB zijn de stichting MRPI (Milieu Relevante Product Informatie) (www.mrpi.nl) en het Platform Bodemkwaliteit. Het NVTB is vertegenwoordigd in het Overlegplatform Bouwregelgeving (OPB) en het JTC (Juridisch Technische Commissie). In deze gremia stemt de overheid beleid en regelgeving af met bedrijfsleven en maatschappelijke organisaties. Het NVTB heeft zitting in de Raad van Toezicht van Stichting Bouwkwaliteit (SBK) en is direct vertegenwoordigd in het bestuur van KOMO en STABU.
 

Vertegenwoordiging

Het NVTB is aangesloten bij de Europese organisatie van toeleveranciers in de bouw Construction Products Europe. Het NVTB fungeert ook als contactpunt en platform voor buitenlandse zakenreizen, beurzen en dergelijke ter bevordering van de afzet en export van bouwproducten. Een aantal grote, internationaal opererende bedrijven heeft zich binnen het NVTB verenigd in een Presidium, een innovatieplatform van en voor toeleverende bedrijven. NVTB is lid van VNO-NCW en onder meer actief in de commissie Milieu, Energie & Verduurzaming. NVTB stemt lobby en beleid af met de andere bouwgerelateerde branches, zoals Aedes, BNA, Bouwend Nederland, FOSAG, Hibin, NOA en Uneto-VNI, in Cencobouw, een periodiek overleg van genoemde organisaties. Het NVTB is kortom voor en van innovatieve toeleveranciers van de bouw.
 

Word lid

Meer weten of meedoen? Bel of mail naar Rik van Thiel, coördinator van NVTB, 06 8273 2005 of atruur een e-mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. . Bouw mee aan een sterke en gezonde bouwindustrie!

Agenda

 

   

10 april 2018, start 17:00 uur, 
Perscentrum Nieuwpoort, Den Haag.
          Bekijk de website 
           en schrijf u nu in!  

Nieuwsbrief


 Klik hier voor de laatste NVTB nieuwsbrief.

Meld u hier aan voor de NVTB nieuwsbrief. 

NVTB & LinkedIn

 

De LinkedIn-groep van NVTB telt inmiddels meer dan 700 leden. Bent u al lid van de groep? Denk en discussieer met ons mee over actuele zaken.

U kunt zich hier voor de LinkedIn-groep aanmelden.

 

Column

Industrieel bouwen

Industrieel bouwen

Je gaat het pas zien als je het doorhebt. In de woningbouw is een stille revolutie aan de gang: de productie verplaatst zich onmiskenbaar van de bouwplaats naar de fabriek. Seriematige woningbouw is nu bijna altijd conceptueel van aard, aanbieders werken steeds vaker om totaaloplossingen voor de klant te leveren. De manifeste aanhoudende (inhaal)vraag naar binnenstedelijke woonruimte zet bouwbedrijven aan de bouwtijd te bekorten. Duurzaamheidseisen en de vraag naar betaalbare variatie en keuzemogelijkheden stimuleren klantgericht en vraaggestuurd aanbod. Klantgericht industrieel bouwen komt nu echt van de grond in Nederland.

Lees meer...