Smaller Default Larger

Update Coronavirus

Zondag 15 maart heeft de regering een groot aantal vergaande maatregelen bekend gemaakt om verdere verspreiding van het Coronavirus zo veel mogelijk te voorkomen. Scholen en horeca gaan dicht, evenementen zijn afgelast. Deze maatregelen gelden in ieder geval tot 6 april. Vanuit NVTB rondom Corona het volgende:

Mailen kan natuurlijk ook naar het algemene mailadres van NVTB: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. .

 • Overleggen van NVTB en haar achterban gaan zoveel mogelijk telefonisch door. Wij laten u tijdig weten of een overleg al dan niet telefonisch doorgaat en via welk inbelnummer.
   
 • Er staan de komende periode twee evenementen in de planning:
   - NVTB Community Event op 15 mei
   - Bouwpoort op 9 juni
  NVTB neemt op een later tijdstip een beslissing of deze evenementen doorgang kunnen vinden. Ook hiervan houden wij u vanzelfsprekend op de hoogte.
   
 • Via VNO-NCW is vorige week geïnventariseerd welke maatregelenpakketten nodig zijn om de onwenselijke effecten van de viruscrisis tegen te gaan. Vanuit NVTB is, mede op basis van input van de leden, gereageerd en aan VNO-NCW meegegeven dat deeltijd-WW en kredietverlening noodzakelijk zijn. Maatregelen kunnen zich uitten in een terugvallende vraag bovenop de effecten van PFAS en stikstof op de bouwmaterialenindustrie.
   
 • Ondernemers met vragen kunnen contact opnemen met 0800-2117, een telefonisch loket dat in samenwerking met de ondernemersorganisaties en de KvK is opgezet. Hier zitten specialisten die kunnen helpen bij vragen over welke regelingen er bestaan, hoe je moet handelen in bepaalde gevallen en wat aanbevolen is om nu te doen. Informatie vanuit VNO-NCW is ook hier te vinden.
   
 • MKB-Nederland en VNO-NCW hebben een handreiking gemaakt voor bedrijven over hoe je het veilig en gezond houdt op de werkvloer als het gaat om het coronavirus. Met onder meer vragen en antwoorden over het virus, een checklist voor risicobeheersing, preventieve maatregelen, het maken van een bedrijfscontinuïteitsplan en arbeidsrechtelijke informatie.

Agenda

 

   

Vanwege de huidige maatregelen rondom corona staat voorlopig geen volgende editie van Bouwpoort gepland. Wij hopen, zodra dat weer veilig kan, een Bouwpoort te kunnen organiseren en houden u via onze nieuwsbrief en deze website op de hoogte. 
    


 
 

NVTB & LinkedIn

 

De LinkedIn-groep van NVTB telt inmiddels meer dan 700 leden. Bent u al lid van de groep? Denk en discussieer met ons mee over actuele zaken.

U kunt zich hier voor de LinkedIn-groep aanmelden.

 

Column bestuurslid Ewald van Hal

Juridische kwaliteitsborging

Misschien nooit bij stil gestaan maar juridische kwaliteitszorg is een issue bij overheden. In bouwtermen: de kwaliteit daarvan ‘schraagt’ de rechtsstatelijkheid en betrouwbaarheid van overheidshandelen jegens burgers. Omgekeerd maakt het een overheid weerbaar in een context van claimcultuur en toenemende privatisering van taken. De bouwkwaliteit is straks privaat geborgd, is de juridisch kwaliteit van gemeenten straks ook voldoende geborgd?

Lees meer...

De inconvenient truth van de energiecoöperatie

Goedwillende burgers, belangstellend of belanghebbend, vinden elkaar steeds vaker voor een lokale, duurzame energievoorziening: de energiecoöperatie. Dat zijn verenigingen waarbij nu al moet worden nagedacht over de gevolgen van ontbinding daarvan. Wie is over pakweg 25 jaar verantwoordelijk voor weilanden vol defecte zonnepanelen of roestige windmolens van inmiddels ontbonden energiecoöperaties? Zijn onwetende burgers voldoende geïnformeerd?

Lees meer...