Smaller Default Larger

Update Coronavirus

Zondag 15 maart heeft de regering een groot aantal vergaande maatregelen bekend gemaakt om verdere verspreiding van het Coronavirus zo veel mogelijk te voorkomen. Scholen en horeca gaan dicht, evenementen zijn afgelast. Deze maatregelen gelden in ieder geval tot 6 april. Vanuit NVTB rondom Corona het volgende:

Mailen kan natuurlijk ook naar het algemene mailadres van NVTB: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. .

 • Overleggen van NVTB en haar achterban gaan zoveel mogelijk telefonisch door. Wij laten u tijdig weten of een overleg al dan niet telefonisch doorgaat en via welk inbelnummer.
   
 • Er staan de komende periode twee evenementen in de planning:
   - NVTB Community Event op 15 mei
   - Bouwpoort op 9 juni
  NVTB neemt op een later tijdstip een beslissing of deze evenementen doorgang kunnen vinden. Ook hiervan houden wij u vanzelfsprekend op de hoogte.
   
 • Via VNO-NCW is vorige week geïnventariseerd welke maatregelenpakketten nodig zijn om de onwenselijke effecten van de viruscrisis tegen te gaan. Vanuit NVTB is, mede op basis van input van de leden, gereageerd en aan VNO-NCW meegegeven dat deeltijd-WW en kredietverlening noodzakelijk zijn. Maatregelen kunnen zich uitten in een terugvallende vraag bovenop de effecten van PFAS en stikstof op de bouwmaterialenindustrie.
   
 • Ondernemers met vragen kunnen contact opnemen met 0800-2117, een telefonisch loket dat in samenwerking met de ondernemersorganisaties en de KvK is opgezet. Hier zitten specialisten die kunnen helpen bij vragen over welke regelingen er bestaan, hoe je moet handelen in bepaalde gevallen en wat aanbevolen is om nu te doen. Informatie vanuit VNO-NCW is ook hier te vinden.
   
 • MKB-Nederland en VNO-NCW hebben een handreiking gemaakt voor bedrijven over hoe je het veilig en gezond houdt op de werkvloer als het gaat om het coronavirus. Met onder meer vragen en antwoorden over het virus, een checklist voor risicobeheersing, preventieve maatregelen, het maken van een bedrijfscontinuïteitsplan en arbeidsrechtelijke informatie.

Agenda

 

   

Dinsdag 1 december staat de volgende editie van Bouwpoort gepland. Vanwege de omstandigheden rondom het coronavirus is besloten deze Bouwpoort niet door te laten gaan. Wij hopen volgend jaar weer een Bouwpoort te kunnen organiseren en houden u via onze nieuwsbrief en deze website op de hoogte. 
    


 
 

NVTB & LinkedIn

 

De LinkedIn-groep van NVTB telt inmiddels meer dan 700 leden. Bent u al lid van de groep? Denk en discussieer met ons mee over actuele zaken.

U kunt zich hier voor de LinkedIn-groep aanmelden.

 

Column bestuurslid Ewald van Hal

Merkenrecht helpt materiaalidentiteit

Maak of namaak? Regelmatig leiden opgaven tot verduurzaming en circulariteit tot een materiaal- of productinnovatie die door de naam (of vorm!) aanleunt tegen een bekend bouwmateriaal. Denk aan de ongebakken baksteen (euh?), grasbeton, houtgraniet of plexiglas. Biedt het merkenrecht mogelijkheden tot behoud van materiaalidentiteit?

Lees meer...

Streekeigen bouwproducten

Het is vakantietijd. Door corona geen reis naar buitenlandse oorden maar een feest van binnenlandse verrassingen. Randstedeling raken verdwaald in het Achterhoekse coulissenlandschap; provincialen verdraaien de nek op Amsterdamse grachten. Bij de borrel passeert Hollandse Geitenkaas, zo nodig met een Oude-Lambiek. Anderen gaan de klus in eigen huis aan. Er is behoefte aan Waaltjes, de Oude Holle of inlands eiken. Verdienen ook bouwproducten een beschermde herkomstaanduiding?

Lees meer...