Flexibel en functievrij of multifunctioneel bouwen wordt steeds belangrijker. Op dinsdagmiddag 25 november 2014 vindt er een mini-symposium met de titel (ge)Bouwen met toekomstwaarde bij VNO-NCW plaats rond dit thema. Dit symposium is het sluitstuk van een studie naar het Adaptief Vermogen van gebouwen waar het NVTB aan heeft bijgedragen Minister Blok zal het eindrapport in ontvangst nemen waarna oud Rabobank-bestuurder Herman Wijffels zal reflecteren op dit onderwerp.
Stichting Booosting organiseert op 5 november 2014 een bijeenkomst over circulair bouwen: samen op weg naar de ‘Circonomie’. Voorafgaand aan het symposium is er de unieke gelegenheid om de geheel nieuwe (bouw)afvalwerkingsinstallatie van Beelen Waste Innovators te Vlaardingen te bezoeken.
Samen met maar liefst 175 andere bedrijven en organisaties heeft het NVTB op 29 september 2014 steun gegeven aan het plan om jaarlijks 50.000 koopwoningen naar Nul-op-de-meter te renoveren.
Vanwege de huidige maatregelen rondom corona staat voorlopig geen volgende editie van Bouwpoort gepland. Wij hopen, zodra dat weer veilig kan, een Bouwpoort te kunnen organiseren en houden u via onze nieuwsbrief en deze website op de hoogte.
De LinkedIn-groep van NVTB telt inmiddels meer dan 700 leden. Bent u al lid van de groep? Denk en discussieer met ons mee over actuele zaken.
U kunt zich hier voor de LinkedIn-groep aanmelden.
Goedwillende burgers, belangstellend of belanghebbend, vinden elkaar steeds vaker voor een lokale, duurzame energievoorziening: de energiecoöperatie. Dat zijn verenigingen waarbij nu al moet worden nagedacht over de gevolgen van ontbinding daarvan. Wie is over pakweg 25 jaar verantwoordelijk voor weilanden vol defecte zonnepanelen of roestige windmolens van inmiddels ontbonden energiecoöperaties? Zijn onwetende burgers voldoende geïnformeerd?
Maak of namaak? Regelmatig leiden opgaven tot verduurzaming en circulariteit tot een materiaal- of productinnovatie die door de naam (of vorm!) aanleunt tegen een bekend bouwmateriaal. Denk aan de ongebakken baksteen (euh?), grasbeton, houtgraniet of plexiglas. Biedt het merkenrecht mogelijkheden tot behoud van materiaalidentiteit?